Waterputten, de strijd aan met ernstig watergebrek!

Waterputten, de strijd aan met ernstig watergebrek!

24 april 2019

In de afgelopen maanden heeft Bambanani op vier scholen naar water geboord. Een kostbare actie met een onzekere uitkomst. Want vooraf is er geen garantie dat je voldoende bruikbaar water zult vinden… Bij ons was het maar liefst vier keer raak! Baie dankie aan de sponsoren die dit avontuur met ons zijn aangegaan!

 

Een eigen watervoorziening door middel van een ‘borehole’ is een enorme stap voorwaarts op weg naar duurzame zelfredzaamheid. Want dan is de school onafhankelijk van de gemeentelijke watervoorziening en hoeven er ook geen watertanks meer gevuld te worden. Bovendien levert de eigen waterput genoeg water voor het dagelijkse eten en drinken, de sanitaire voorzieningen en de groentetuin. En zelfs genoeg voor een eigen moringaplantage!

Moringa wordt wel de wonderboom genoemd. Onder meer vanwege de enorme hoeveelheden mineralen en vitaminen in het blad. Heel belangrijk dus voor de gezondheid van onze kids! Daarnaast vormt de moringa-oogst een belangrijke extra inkomstenbron. Op drie van de vier scholen waar we water hebben aangeboord, zijn al grote moringaplantages met ca. 1.500 bomen aangelegd. De aanleg van de vierde plantage staat voor februari 2020 op de planning.