Partners

Gelukkig zien we steeds vaker dat er in het bedrijfsleven sprake is van MVO programma’s. Hoe mooi is het om te zien dat werknemers tijd vrij mogen maken om maatschappelijk een steentje bij te dragen. Maar ook dat steeds meer bedrijven een eigen Foundation oprichten om op een andere manier maatschappelijk bij te dragen.

De Vrienden van Bambanani werken intensief samen met het Nederlandse bedrijfsleven.

En juist deze partners geven ons die extra stimulans en mogelijkheden om door te gaan met ons werk in Zuid-Afrika. Op die manier kunnen we steeds vaker het verschil maken.


Johan Cruyff Foundation

“Als je iets voor een ander kan doen, dan moet je dat doen” – Johan Cruijff.

De Johan Cruyff Foundation steunt en ontwikkelt overal ter wereld sportactiviteiten voor kinderen en focust zich daarbij op kwetsbare kinderen.

Met sportprojecten voor kinderen met een beperking, Cruyff Courts en Schoolpleinen14 geeft de Cruyff Foundation deze kinderen de ruimte om te sporten en spelen. Ruimte waar zij zich kunnen ontwikkelen, vrienden kunnen maken én waar zij hun fysieke en mentale gezondheid kunnen verbeteren. Een belangrijke basis. En dat is precies waarom de Vrienden van Bambanani zo blij zijn met deze samenwerking!


Fudura

Als het letterlijk om energie gaat moet je bij Fudura zijn, als het figuurlijk om energie gaat ook! De medewerkers van Fudura zijn inmiddels enkele keren in Zuid-Afrika geweest en hebben met succes zonnepanelen installaties aangelegd op Bambanani scholen.

Hoe gaaf is dat…
Bijdragen aan de verduurzaming en verbetering van de energiehuishouding op deze scholen maakt deel uit van een zelfredzame toekomst, zonder kosten voor energie.
Fijn om te weten dat een behoorlijk team van Fudurianen onze stichting een warm hart toedraagt en ook de komende jaren samen met Bambanani het verschil gaat maken.
i-team Global

Schoonmaken is een vak, beter schoonmaken vraagt om doordachte oplossingen en de juiste apparatuur. En schoonmaak apparatuur ontwikkelen die leidt tot een maximale waterbesparing, is bijzonder. Dat is precies wat i-team Global speciaal maakt!

Ook speciaal is de aandacht van i-team Global voor de wereld waarin ze werken. Via haar Stichting WE-support worden goede doelen ondersteunt die elke op hun gebied het verschil maken als het gaat om mensen. Via zogenaamde ‘charity diners’ wordt funding bij elkaar gebracht, waarmee Bambanani voedselprogramma’s ontwikkelt en inkoopt voor haar scholen. Food voor Food dus!


COMMITT3D

Bij COMMITT3D draait het om mensen. Mensen beter maken door te werken aan fysieke en mentale topvorm. En te kijken naar zijn of haar plek in het team. Pas dan kun je voorspelbaar weten wat je aan elkaar hebt. De ondernemers achter COMMITT3D zijn al jaren fan en partner van de Vrienden van Bambanani. Jaarlijks steken deze ondernemers Bart Viguurs en Richard van den Broek zelf in Zuid-Afrika de handen uit de mouwen. Als belangrijk onderdeel in een expeditie waar de focus ligt op jezelf openstellen, ontdekken en keuzes maken. Kandidaten komen rijker, bewuster en meer in balans terug.

Fijn om met deze ‘menselijke’ partner samen te werken binnen Bambanani.


Toi-Toys

De Vrienden van Bambanani kunnen niet zonder funders, en hoe mooi kan het zijn als een match ontstaat met een speelgoed gigant. Toi-Toys levert een enorm assortiment speelgoed in meer dan 40 landen ter wereld. Samen hebben we onderzoek gedaan in Zuid-Afrika, waarbij speelgoed getest is op haar educatieve waarde voor de Bambanani scholen. Badboekjes, poppen, voetballen, dokter-setjes, springelastieken, knuffels en ook de Big-5 beestjes zijn allemaal voorbeelden van producten van Toi-Toys die met succes hun weg naar Zuid-Afrika vinden. Blije kinderen die en passant leren, hoe mooi kan het zijn!

Ook de voetballen voor de Bambanani Soccer League komen van Toi-Toys International, waarvoor onze grote dank! En goed om te weten, Toi-Toys committeert zich aan strenge regels als het gaat om haar producten (BSCI Code of Conduct)


AFAS

Dromen zonder plafond was de boodschap vanuit AFAS nadat een uitvoerige kennismaking had geleid tot de bouw van de Hlayasani school samen in Matika Xikaya in Zuid-Afrika. Deze manier van anders naar de wereld kijken past bij AFAS en haar Foundation, men komt voort uit de visie van haar oprichters. Hoe gaaf is het om zo geïnspireerd te worden, partnership te voelen en samen te werken aan het realiseren van die dromen. Zo maken we de wereld een stukje mooier. AFAS inspireert beter doen. De Vrienden van Bambanani ervaren dat al jaren en zijn trots op deze partner!

Nieuws