Vol overtuiging, vol van ambities en met mooie dromen het nieuwe jaar in…

Vol overtuiging, vol van ambities en met mooie dromen het nieuwe jaar in…

20 januari 2018

Een nieuw jaar, nieuwe kansen, verdere ontwikkeling, volop enthousiasme en bomvol energie! We geloven in de juiste dingen doen, voor de juiste doelgroep en in de focus die we aangebracht hebben. Alle verleidingen ten spijt zullen we als Vrienden van Bambanani primair blijven focussen op de zelfredzaamheid van onze scholen.

Het programma voor 2018 voorziet in de bouw van maar liefst 5 nieuwe scholen, waarbij de nieuwbouw voor de eerste school, Bangana ELC in Selwane direct op 2 januari begint. Ook Boikhotso ELC, Pfukani ELC, Lekotsi ELC en Hlayasani ELC krijgen dit jaar een nieuw onderkomen.

Op voedselgebied gaan we verder invulling geven aan ons voedselprogramma. In de groentetuinen en de foodtunnels, maar ook in de samenwerking met DSM en het voedselprogramma in combinatie met het gevarieerde weekmenu. Bambanani introduceert in 2018 het zogenaamde Tientjeskring-project, waardoor het mogelijk wordt om meer hulpbehoevende scholen een jaar lang te voorzien van gezond en gevarieerd voedsel. In dat kader komen we ook met een tuinmannenproject, om nog beter voedsel te verbouwen bij de scholen zelf.

Opleiding is een belangrijk onderdeel van ons programma voor 2018, waarbij de accreditatie op niveau ECD-4 en ECD-5 nagenoeg rond is en het opleiden van bestaande en nieuwe onderwijzeressen van start kan. Dit leidt tot gediplomeerde onderwijzeressen en geeft een kwaliteitsimpuls aan het onderwijs op de Bambanani scholen.

Ook zullen we in Zuid-Afrika van start gaan met waterleveranties aan scholen waar de watervoorziening een groot probleem is. Geen water = geen voedsel, problemen met de hygiëne en uiteindelijk ook met de financiële huishouding. In de plannen voor 2018 is ook de uitbreiding van het aantal watertanks meegenomen.

Last but not least zullen middelbare scholieren van het Sintjoris College uit Eindhoven in februari de tweede Bambanani-Moringaplantage aanleggen. Dit gaat gebeuren op het terrein van Phurulenke Disabled Project. Het verzorgen van de bomen en oogsten van de voedzame Moringa-bladeren gaat deel uitmaken van de dagbesteding van deze kwetsbare groep, en vormt daarnaast een extra inkomstenbron voor deze school.

Natuurlijk rekenen we in 2018 graag weer op uw steun, dat is duidelijk. Mocht u op bezoek willen op de Bambanani projecten, willen sparren, ideeën uitwisselen of anderszins uw hulp aanbieden, neem dan contact met ons op info@bambanani.org.

Bambanani, Growing dreams!