Marischka maakt kennis met Bambanani in Zuid-Afrika

Marischka maakt kennis met Bambanani in Zuid-Afrika

11 april 2023

Een indrukwekkende reis

Toen ik besloot om mijn steentje bij te dragen aan Bambanani was het voor mij direct duidelijk; “Ik wil het met mijn eigen ogen zien”. De enige manier om écht een goed beeld en gevoel te krijgen is om ter plekke te bekijken wat de organisatie doet voor de jongste kinderen in de provincie Limpopo.

En wat heeft dat een indruk op mij gemaakt! Direct moest ik mijn westerse bril afzetten. Een schooltje daar is zeer eenvoudig en niet voorzien van alle gemakken die wij in Nederland zo normaal vinden. Denk aan de basis zaken als stromend water, speelgoed, hygiëne en gekwalificeerde leraren/begeleiders.

Bambanani zorgt voor deze basis en biedt tegelijkertijd een veilige omgeving voor (kwetsbare) kinderen van 0-6 jaar. Een plek waar ze met elkaar kunnen spelen, leren en vooral kind kunnen zijn. Daarnaast krijgen de kinderen een ontbijt en een voedzame maaltijd. Dat zorgt voor energieke en vrolijke gezichtjes!

Bambanani leidt ook onderwijzeressen op tot officieel erkende onderwijskrachten en biedt opleidingen voor de tuinmannen en kokkinnen. Het geeft toekomstperspectief voor deze betrokken en enthousiaste moeders en oma’s. Dat is niet alleen goed voor henzelf, maar op deze manier zijn ze ook een zeer goed voorbeeld voor hun directe omgeving. Iets wat in Zuid-Afrika, veel meer dan hier, het (toekomstige) verschil kan maken.

Mijn hart gaat hier sneller van kloppen!

Als je wilt kan je op een heel laagdrempelige manier ook al bijdragen. Help mee als Vriend van Bambanani! Je kunt op verschillende manieren doneren of een specifiek project adopteren. Interesse? Stuur mij een bericht en ik neem graag contact met je op!