Update Covid19 in Zuid-Afrika

Update Covid19 in Zuid-Afrika

29 januari 2022

Als we naar de besmettingscijfers kijken, scoort Zuid-Afrika een stuk lager dan Nederland. Officieel is nog geen 6% van de 60 miljoen Zuid-Afrikanen besmet (geweest) met het coronavirus. Als het gaat om de sterftecijfers, is het beeld precies andersom. De kans om aan een coronabesmetting te overlijden, is in Zuid-Afrika veel hoger dan in Nederland.

Het grootste deel van de bevolking is nog steeds niet gevaccineerd. Nog minder positief is dat de mensen in de townships als laatste aan de beurt komen voor een vaccinatie. En daarom doen we er alles aan om de veiligheid van het Bambanani-personeel en de kinderen in ‘onze’ townships te waarborgen!

Gelukkig zijn alle scholen weer open en zijn al onze onderwijsteams (bijna 500 mensen) volledig gevaccineerd. Als Vrienden van Bambanani zorgen we ervoor dat alle, maar dan ook álle beschermingsmiddelen beschikbaar zijn voor de scholen die geen of weinig inkomsten hebben. Medische mondmaskers voor ons personeel, mondmaskers voor de kinderen, desinfectiemiddel, thermometers en handschoentjes. Een veilige en gezonde start van het nieuwe Zuid-Afrikaanse schooljaar!

 

Zuid-Afrika Nederland
Aantal inwoners 60 miljoen 17,5 miljoen
Aantal Covid19-besmettingen 3,6 miljoen 4,1 miljoen
Aantal overlijdens door Covid19 95.000 21.000
Aantal overlijdens in % van aantal besmettingen 2,65% 0,005%
Percentage van de bevolking 18+ volledig gevaccineerd 41,2% 86,2%

___________________________________________________________________________________

Bron: Our World in Data, John Hopkins University