Kleine aanpassingen met een groot effect!

Kleine aanpassingen met een groot effect!

26 juli 2022

In Nederland werkt Daphne Blanc met kinderen die moeilijk(er) leren. We zijn dan ook dankbaar en blij dat Daphne twee weken lang als vrijwilligster heeft meegedraaid op Thabelang. Ze heeft een aantal waardevolle verbeterpunten aangedragen voor een betere dagbesteding van onze learners. De eerste acties zijn ter plekke in gang gezet!

Daphne: “Het is me opgevallen dat de learners meer uitgedaagd zouden kunnen worden. Ze kunnen vaak veel meer dan je in eerste instantie denkt. Daarom hebben we materialen aangeschaft om de fijne motoriek te stimuleren, zoals kleurboeken en play dough. Ik heb de begeleiders laten zien hoe ze dit materiaal kunnen inzetten en hoe cruciaal hun eigen stimulerende en begeleidende rol daarbij is. Om de grove motoriek te stimuleren hebben we pingpong- en tennisballen aangeschaft. Een echte pingpongtafel ontbreekt nog, die zou enorm welkom zijn!”

“Natuurlijk is er ook aan de immobiele learners op Thabelang gedacht, vervolgt Daphne. Er zijn snoozle flessen gemaakt, knuffel rammelaars gekocht en speelgoed wat naast of over hun matras heen staat. De begeleiding heeft geleerd hoe ze de learners kunnen helpen om hiermee te spelen. Tot slot hebben we twee hangmatten voor ze gemaakt, zodat ze toch wat kunnen schommelen. Het is hartverwarmend om te zien hoe blij de learners reageren op zulke relatief kleine aanpassingen.”
 
Binnenkort gaan we met Daphne om tafel om te kijken wat we nog meer kunnen doen voor een prettiger bestaan van onze learners.