Eindhovense leerlingen zetten zich in voor Bambanani

Eindhovense leerlingen zetten zich in voor Bambanani

3 april 2018

Twintig leerlingen van het Eindhovense Sint-Joris College vertrokken op 2 februari naar Zuid-Afrika. Levenslessen opdoen was het doel. Het leven ervaren aan de andere kant van de wereld, waar welvaart niet vanzelfsprekend is.

Samen met hun Zuid-Afrikaanse buddies is er veel werk verricht voor Bambanani. Zo werd een Moringa plantage van 1200 bomen aangelegd op Phurulenke Disabled Project. De oogst hiervan zal enerzijds dienen als supplement voor de eigen maaltijden en anderzijds een inkomstenbron vormen voor deze school.

Ook zijn er 4 foodtunnels aangelegd. Op ELC Mamaila en ELC Ditebogo in Namakgale, op ELC Jumbo in Mashishimale en op de Nkateko High School wordt vanaf nu boven de grond geteeld in plastic zakken. Met een groeicyclus van gemiddeld 2 maanden wordt er dus snel uit eigen tuin gegeten.

De leerlingen variëren in leeftijd van 14-18 jaar, van VMBO t/m Gymnasium. Na 15 dagen kwamen ze als hechte groep terug. Samen veel ervaren, op elkaar aangewezen, geleefd met het zonlicht en vele indrukken rijker. Wat een trip…