Bangana ELC officieel geopend door Chief Ntsanwisi

Bangana ELC officieel geopend door Chief Ntsanwisi

21 juni 2018

Wat zijn ze supertrots, de 62 kids en het schoolteam van Bangana ELC! Eerder deze maand verhuisden ze van een bouwvallige keet naar een gloednieuw schoolgebouw. De feestelijke opening werd verricht door Chief Hosi Mlunghisi Ntsanwisi, het stamhoofd van de lokale Majeje stam. Zijn steun en betrokkenheid is van groot belang voor de toekomst van Bangana.

De school staat in Selwane, het armste township waar Bambanani actief is. Het vaste geloof dat juíst hier een hoopgevend ‘growing dreams’-voorbeeld nodig was, in combinatie met het enthousiasme van sponsor Bob Hutten van Hutten Catering heeft het schijnbaar onmogelijke mogelijk gemaakt. De nieuwbouw voldoet aan de Bambanani-eisen voor kwaliteit en duurzaamheid en gaat dus zeker 25 jaar mee.

De activiteiten rond de school, de tamtam in de community en de frequente bezoeken van Bambanani hebben ertoe geleid dat de school letterlijk in de picture staat. In de afgelopen twee jaar groeide het aantal leerlingen van 27 (juni 2016) naar 62 (juni 2018). Alle kinderen krijgen dagelijks gezond te eten uit de eigen groentetuin. Een groentetuin die zo liefdevol onderhouden wordt, dat de broertjes en zusjes mee kunnen eten als ze ‘onze’ kids komen ophalen. En zelfs dan blijft er nog genoeg over om op de markt te verkopen, zodat de school haar eigen inkomstenbron heeft.

Doel is om uiteindelijk 100 kinderen op deze school op te vangen. Ambitieus als Principal Paulina Malatji is, zou einde van het jaar een mooie streefdatum zijn…