Update Bambanani Education Center en Home Base

Update Bambanani Education Center en Home Base

9 oktober 2020

Al vijftien jaar zetten de Vrienden van Bambanani zich in voor de meest kwetsbare jeugd in Zuid-Afrikaanse townships. En met succes! Inmiddels bieden we zo’n 5.000 kinderen een veilige dagopvang en daarmee een toekomstperspectief. Met de bouw van het Bambanani Education Center en Home Base zijn we straks nog beter in staat om dit succes duurzaam te verankeren en verder uit te bouwen.

Het Education Center wordt de centrale thuisbasis voor ons lokale Bambanani-team. Als officieel geaccrediteerde opleider verzorgen we hier straks ECD-opleidingen voor onze leraren/leraressen en trainen we onze koks en tuinmannen. Deze professionalisering is ongelooflijk belangrijk om onze missie te realiseren; duurzame zelfredzaamheid van de Bambanani Kindcentra. Naast klaslokalen biedt het nieuwe opleidingscentrum ruimte voor opslag. Een opslagruimte voor lesmaterialen, maar ook een ruimte voor het voedselprogramma en er komen faciliteiten om twee vrijwilligers te huisvesten..

Bij de totstandkoming van het Education Center wordt intensief samengewerkt met de AFAS Foundation en ons Bambanani-team in Zuid-Afrika. Als locatie is gekozen voor Namakgale, het grootste township waar Bambanani actief is. Een belangrijk voordeel van deze locatie is de centrale ligging, waardoor het center goed bereikbaar en bereisbaar is.

Ons team in Zuid-Afrika hoopt het Bambanani Education Center en Home Base eind december op te kunnen leveren. Dat zou een zeer welkome en positieve jaarafsluiting zijn!

We houden je op de hoogte van de vorderingen.