Triatleet naar Madrid voor Bambanani

Triatleet naar Madrid voor Bambanani

14 juli 2018

Op 23 september aanstaande neemt Young Fokker deel aan de triatlon van Madrid. “Geloof het of niet, maar het is een lang gekoesterde wens en een enorm voorrecht dat ik dit kan doen!”

Inmiddels is Young druk in voorbereiding en kost het trainen steeds meer tijd. Hij steekt er graag zijn energie in, maar wil ook graag iets terugdoen voor de mensen die minder fortuinlijk zijn. Daarom zamelt Young met zijn sportieve prestatie geld in voor Bambanani.

Young: “Het verhaal van Bambanani heeft me geraakt. Een kleine organisatie met een groots doel. Ik weet zeker dat iedere Euro die ik inzamel goed besteed wordt. Primair aan voedsel en opvang voor de kids in de Bambanani-schooltjes. Maar hoe mooi zou het zijn als het lukt om er ook een watertank en het salaris voor een tuinman van te betalen! Dan kunnen de kids dagelijks gezond eten uit eigen tuin en heeft de school extra inkomsten door de ‘over-oogst’ op de markt te verkopen. Gezondheid en zelfredzaamheid, dat is waar ik als triathleet warm voor loop.

Wil je Young ondersteunen? klik dan hier.