Succesvol experiment Nyiko day care center

Succesvol experiment Nyiko day care center

3 september 2017

De kinderen van het Nyiko Day Care Center zullen niet weten wat ze meemaken. Voor de wintervakantie (onze zomervakantie) zaten ze nog op stukken karton in de bouwvallige garage van hun principal. Maar na de vakantie is daar ineens een splinternieuw onderkomen; mét hekwerk en watertank en dus ook met de mogelijkheid om een eigen groentetuin aan te leggen. Een verschil van dag en nacht!
De situatie bij Nyiko leek uitzichtloos. Met slechts 24 kinderen was dit Day Care Center te klein om te kunnen investeren in een eigen schoolgebouw. Tegelijkertijd was er al jaren- een flinke wachtlijst voor deze school. Belangstelling genoeg dus, maar geen faciliteiten om meer kinderen toe te laten.
Om hier verandering in aan te brengen, is Bambanani een experimentele samenwerking aangegaan met de principal en een lokale aannemer. Dit experiment heeft ons geleerd dat het met bescheiden middelen mogelijk is om een opstap te creëren. Dankzij de inzet van een lokaal arbeidersgezin, veel controle, aandacht en een gezonde portie doorzettingsvermog en staat er nu een solide, veilige opvang voor zo’n 50 kinderen. Een opvang die alles in zich heeft om op termijn zelfredzaam te worden.
Op 31 juli, de eerste schooldag na de wintervakantie, verwelkomde de ondernemende principal maar liefst 45 kinderen op de nieuwe locatie van het Nyiko Day Care Center. Zo komt Growings dreams wel heel dicht bij!