Slow (re)start, noodfonds blijft nodig!

Slow (re)start, noodfonds blijft nodig!

11 november 2020

Met de afschakeling naar lock-down fase 1 hoopten we dat het merendeel van de Bambanani kids deze maand weer naar school zou kunnen. Helaas. De heropening verloopt minder snel dan verwacht en gehoopt. Dat betekent dat het Bambanani Noodfonds nog steeds heel hard nodig is!

Pas wanneer het Social Department ter plekke heeft gecontroleerd of de noodzakelijke beschermingsmaterialen aanwezig zijn, mag een school weer open. Al onze 96 scholen zijn goed voorbereid en voldoen aan alle veiligheidseisen. Maar het bezoeken en controleren neemt tijd. Meer tijd dan ons lief is! Bovendien merken we dat de schrik er bij veel ouders goed in zit. Ze zijn bang om besmet te raken en houden hun kinderen daarom liever thuis. Naar schatting zijn nu grofweg 10 Bambanani scholen weer open, met ongeveer een derde van het gebruikelijke aantal kinderen. Eten doen ze op gepaste afstand van elkaar, maar hoe fijn is het om dat weer samen met de juf, vriendjes en vriendinnetjes te kunnen doen!

Totdat alle Bambanani kinderen weer naar school kunnen, houden we het Bambanani Noodfonds in de lucht. Wil je daaraan bijdragen? Klik dan hier.