De scholen zijn weer open, het Noodfonds heeft zijn werk gedaan

De scholen zijn weer open, het Noodfonds heeft zijn werk gedaan

3 mei 2021

Eerst het goede nieuws. Veel Bambanani-scholen én onze beide gehandicaptencentra zijn sinds twee weken weer open. Met de meeste kinderen en onderwijzeressen gaat het goed.

Dat is mede te danken aan iedereen die heeft bijgedragen aan het Bambanani Noodfonds. Daarmee hebben we een jaar lang noodhulp kunnen bieden in de vorm van voedsel voor de meest kwetsbare kinderen en een basisinkomen voor onze onderwijzeressen. Met het restant is een nieuwe voedselvoorraad gekocht voor de scholen die weer open zijn. Uit het geluidsfragment in de nieuwsbrief van begin mei blijkt hoe blij ze daarmee zijn!

Helaas is er ook minder goed nieuws. Omdat de scholen lang gesloten waren, zijn de voedseltunnels en schooltuinen nauwelijks onderhouden. Van de 44 aangelegde tunnels zijn er nog maar twee intact… In de afgelopen weken zijn we op zoek gegaan naar een zwaardere kwaliteit voedseltunnel, die beter bestand is tegen felle zon en zware regen. Het lijkt erop dat we die ook hebben gevonden!

Voor de niet gebudgetteerde vervanging van de kapotte tunnels en de aanschaf van nieuw zaaigoed is een mooie actie in de maak.

Binnenkort meer daarover.