Oude liefde roest niet!

Oude liefde roest niet!

25 augustus 2018

Oud Bambanani-voorzitter Cor de Weert en zijn vrouw Netty vierden deze zomer dat ze 50 jaar geleden in het huwelijksbootje stapten. Gelukkig terugkijkend op de afgelopen jaren besloten zij geen cadeaus te willen voor deze feestelijke gebeurtenis, maar een donatie voor het goede doel.

Cor is al sinds 1998 actief voor Bambanani, via zijn goede vriend Nol Janssen die in Phalaborwa (Zuid-Afrika) woonde. In 2005 richtte Cor samen met o.a. Eugene Janssen de ‘Vrienden van Bambanani’ op. Het herenakkoord van de Rooijse Boerderij werd gesloten en zo was de stichting een feit. De eerste jaren was Cor actief als voorzitter, later als bestuurslid en vandaag de dag nog steeds als adviseur. Al vóór 2005 ontstond de Cornetty school in Humulani. Dankzij de steun van Cor en Netty ontwikkelde deze opvang zich tot een school met alle faciliteiten, een overheidssubsidie en maar liefst 63 leerlingen.

Met de opbrengst van hun vijftigjarig huwelijksfeest dragen Cor en Netty bij aan de opvang van Mozambikaanse kinderen op de Cornetty school. Mozambikaanse vluchtelingen verbranden hun ID-documenten voordat ze de grens met Zuid-Afrika oversteken. De vluchtelingenkinderen gaan wel naar school, maar de school ontvangt geen overheidssubsidie voor deze -formeel niet bestaande- kinderen.

Ook op de Bambanani scholen vangen we deze kinderen op. Dankzij de warme steun van donateurs als Cor en Netty kunnen we hen goed voedsel, onderwijs en een fijne jeugd bezorgen!