Officiële opening Boitumelo school in Namakgale

Officiële opening Boitumelo school in Namakgale

21 april 2019

Op 14 februari jl. was het dan zover, de officiële opening van de Boitumelo school. In aanwezigheid van 20 enthousiaste leerlingen van het Sint-Joriscollege uit Eindhoven en hun 3 begeleiders werd een typisch Zuid-Afrikaans feestje gebouwd.

Tal van officials, waaronder afgevaardigden van de gemeente, Social Development, kerkelijke instanties, vele hoofden van scholen en de prachtig geklede principal Tiny gaven de ceremonie extra kleur. De kinderen van Boitumelo droegen speciaal voor de gelegenheid traditionele kleding, voerden dansjes op en lieten zien waarom school zo belangrijk is.

Samen met Daya Darman (afgevaardigde Sint-Joris leerlingen) opende Ed Rakhorst de nieuwe school, waarbij tegelijkertijd een speeltoestel voor de kinderen werd onthuld en een shadenet dat tijdens de lunch voor de nodige schaduw zorgt.

Boitumelo ELC staat inmiddels nagenoeg op eigen benen. Zo beschikt de school over een nieuw gebouw met keuken, sick bay en kantoortje. En dankzij de foodtunnel, watertank en grote groentetuin zijn de kinderen verzekerd van gezonde en gevarieerde voeding. In 2019 moet de school via het Social Development department gaan beschikken over een zogenaamde Grant (subsidie) en is daarmee volledig zelfvoorzienend!