Bambanani Noodfonds, de eerste resultaten!

Bambanani Noodfonds, de eerste resultaten!

10 mei 2020

Inmiddels kunnen we stellen dat het Bambanani Noodfonds een succes is. Een succes in de zin dat vele particulieren, vrienden en ook het bedrijfsleven dit Noodfonds omarmt heeft. De bijdragen zijn aardig opgelopen waardoor zowel in de maanden april en juni voldoende voedsel naar de leerlingen die in de problemen verkeren zijn verstrekt. En ook dat er voor april en mei een basis inkomen is verstrekt voor een behoorlijk deel van het onderwijzend personeel dat dit inkomen zo nodig heeft. Lees er meer over hieronder…

Kinderen en voedsel

Op woensdag 8 april jl. hebben we als Bambanani 58.000 extra ontbijtmaaltijden vanuit Johannesburg naar Phalaborwa vervoerd, uitvalsbasis van Bambanani. In samenwerking met de hoofden van Bambanani scholen zijn de maaltijden via school verstrekt aan ouders van 572 kinderen die het hard nodig hebben. Distributie via de Bambanani scholen in de townships, direct aan de ouders van deze kinderen maakt dat het voedsel daar aankomt waar het nodig is. De dank vanuit ouders en kinderen is groot, getuige de berichten die we ontvangen.

 

Scholen en salaris personeel

De genoemde 27 scholen maken dus geen aanspraak op de Grant (subsidie) en dat betekent dus dat er geen enkel inkomen is voor ons personeel. Ook eten ze niet op school mee (normale beloning). Het noodfonds zorgt voor een basis inkomen van 750 rand (€ 50) per persoon, per maand. Alle overboekingen worden rechtstreeks (individueel) overgemaakt op de bankrekeningen van ons personeel in nood. Hierdoor voorkomen we dat in een corrupt land als Zuid-Afrika geld verkeerd terecht komt. Voor de maanden april en mei zijn de betalingen uitgevoerd, en voor de maand juni is dit basis inkomen eveneens zeker gesteld.

 

Bezoek de Bambanani Noodfonds pagina voor de uitgebreide informatie en hoe jij kan steunen!