Moringa plantages groeien in rap tempo

Moringa plantages groeien in rap tempo

2 mei 2019

Het gaat goed met onze Moringa plantages! We hebben er inmiddels drie en het aantal geplante bomen steeg in de afgelopen twee jaar van 500 naar 4200.

 

Moringa plantages spelen een belangrijke rol in de ontwikkeling naar zelfredzaamheid. In de eerste plaats als goedkope, altijd beschikbare en gezonde voedselbron voor onze kids en het onderwijzend personeel. Daarnaast als extra inkomstenbron; de oogst die de school niet zelf gebruikt, wordt op de markt verkocht. Maar de plantages bieden inmiddels ook werkgelegenheid voor de lokale bevolking. Want zes keer per jaar is het oogsttijd. De bladeren worden dan geplukt, gewassen, gedroogd en ontdaan van takjes. Met gemiddeld 1400 bomen per plantage is dat een flinke klus!

 

Moringa bomen staan ook wel bekend als ‘Miracle Trees’. De Moringa bladeren zijn een natuurlijk voedingssupplement dat sterk bijdraagt aan het verminderen van ondervoedingsziekte. Als het om vitaminen en mineralen gaat, scoort Moringa op maar liefst 8 aspecten beter dan andere groenten en fruit. Zo bevatten de bladeren meer ijzer dan spinazie, meer vitamine C dan sinaasappel en meer kalium dan banaan.

 

Het meekoken van bladeren met de maïsmeelpap maakt deel uit van de Afrikaanse cultuur. Een makkelijke manier om de dagelijkse voeding te verrijken dus, met een product uit eigen tuin.