Jong geleerd…

Jong geleerd…

1 mei 2018

Wat begon met een bezoekje aan onze scholen, groeide uit tot een serieus gezinsproject. Rob en Bea van Herpen besloten zich in te zetten voor ELC Tschwaranang. Niet alleen financieel, maar ook door als gezin letterlijk de handen uit de mouwen te steken.

Allereerst is een hekwerk aangelegd, om de schoolkinderen meer veiligheid te bieden en de foodtunnel te beschermen tegen hongerige koeien en geiten. Vervolgens is er een compleet nieuwe school gebouwd, ter vervanging van het eerdere bouwvallige onderkomen. Ook de toiletten zijn vervangen en er is een nieuwe foodtunnel aangelegd. Deze maand wordt er ook een watertank geïnstalleerd. Daarmee kwalificeert ELC Tschwaranang zich niet alleen voor een overheidssubsidie, maar is de school direct al zelfvoorzienend als het gaat om voedsel. Grote stappen voorwaarts, waardoor het leerlingenaantal in de afgelopen twee maanden al met 30% groeide!

Deze zomer krijgt het verhaal een vervolg. Rob en Bea gaan dan terug, om samen met hun drie kinderen het schilderwerk van de school te doen. Ze dragen het stokje dan ook symbolisch over aan de jongere generatie; Eva Nino en Pepe nemen vanaf dan de zorg voor de school over. Rob vindt het belangrijk dat de jeugd haar maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt, dit is daar een mooi voorbeeld van.

Growing dreams, ook in dit geval!