Hoe 7 meiden van OBS de Cirkel het verschil maken

Hoe 7 meiden van OBS de Cirkel het verschil maken

28 mei 2018

Het is vrijdagmorgen 08.45uur als Ed Rakhorst zich mag melden bij groep 5-6 van OBS de Cirkel in Uden. De groep kinderen van juf Babs Janssen zit in een kringgesprek als hij de klas binnenkomt. Onrust. Wie is die man? En wat komt ‘ie doen?

De uitnodiging om met deze klas te praten heeft Bambanani snel aangenomen als we horen dat 7 meiden uit deze klas spontaan een actie zijn begonnen. Twee jaar gelden mocht Ed hier al een keer het Bambanani verhaal uitleggen en wat blijkt… Deze meiden zijn zo maar een schoenen inzamelactie gestart!

Zeven grote zakken met schoenen staan klaar voor hun Zuid-Afrikaanse leeftijdsgenootjes. Het werk van de afgelopen weken heeft zeker zin gehad. Briefjes gemaakt, posters opgehangen, inzamelen maar.

Leuk om deze scholieren even mee te nemen naar Zuid-Afrika. Weliswaar met een filmpje van Bambanani, maar toch. Een van de jongens is vorig jaar naar Zuid-Afrika geweest en herkent veel en vult lekker aan. Mooi gesprek zo op de vroege vrijdagmorgen. Gaaf ook dat kinderen zo spontaan iets gestart hebben. Prachtig werk! De schoenen gaan een paar dagen later mee in de koffer.

Als die spontaniteit en onbevangenheid maar blijven… voor altijd, hoe mooi zou dat zijn.