De Hlayasani school is er klaar voor

De Hlayasani school is er klaar voor

25 september 2018

Na anderhalf jaar voorbereiding, een bouwperiode van 3 maanden en intensieve betrokkenheid van sponsor AFAS Software is het dan zover. De nieuwe school is klaar. Na een positief oordeel van de inspectie mocht principal Monica de sleutel officieel in ontvangst nemen.

De nieuwe school biedt ruimte aan 80 tot 100 kinderen, bijna een verdubbeling van het huidige leerlingenaantal. Een meer dan welkome uitbreiding voor dit relatief grote gebied, waar de school tevens als sociale ontmoetingsplaats fungeert. Om een beeld te geven: in de ‘directe’ omgeving van Hlayasani wonen ongeveer 8.000 mensen. De gemiddelde looptijdafstand tot de school is ruim een uur…

De nieuwbouw beschikt over een goede keuken, ‘echte’ toiletten, een kantoor en een ziekenboeg. Daarmee voldoet Hlayasani aan alle facilitaire eisen om voor een structurele overheidssubsidie in aanmerking te komen. De groentetuin was al aangelegd en er is een watervoorziening. Begin 2019 legt Bambanani hier een derde Moringa plantage aan, waarmee we de duurzame zelfredzaamheid van deze school een enorme impuls geven.

In de komende weken wordt er verhuisd, ingericht en kan het wennen aan de nieuwe locatie beginnen. Het schoolteam verheugt zich erop om ook een flink aantal nieuwe leerlingen te verwelkomen! Namens het team en alle kids: Baie Dankie AFAS!