Voedselprogramma 'de Tientjeskring'

In de townships waar Bambanani opereert, sterven nog steeds kinderen aan ondervoedingsziekte. Wat zou het mooi zijn als we deze ziekte op ‘onze’ schooltjes kunnen uitbannen! Met het Bambanani Voedselprogramma ligt de oplossing binnen handbereik. Een oplossing die we met speciale Tientjeskringen hopen te realiseren. Wie weet mede mogelijk gemaakt door jou.

Het basis-voedselprogramma van Bambanani kost €750 per jaar voor een hele school. Voor een individuele donateur best een flink bedrag. Maar als we nu eens kringen zouden opzetten van donateurs, waarbij iedereen maandelijks € 10 doneert… Een snelle rekensom leert dat er dan maar zes mensen nodig zijn om voor een complete school een voedselprogramma te adopteren. En met acht deelnemers wordt het mogelijk om ook het ontbijtproduct MixMe porridge (Sinzanani – DSM) aan te schaffen, waarmee ondervoedingsziekte bestreden wordt!

Omarm jij dit initiatief? Start dan samen met bijvoorbeeld je familie, collega’s, vrienden, buren of sportteam je eigen Tientjeskring. Om de maandelijkse te doneren klik je op de volgende link: https://www.bambanani.org/help-mee/doneren/ en vermeld de school waarvoor je doneert.

De volgende scholen zijn nog beschikbaar:

ELC Cornetty – Humulani
veel Mozambikaanse vluchtingen kinderen zonder ID, dus geen subsidie

ELC Fundzani – Namakgale
school in de garage

ELC Tschwanarang - Lulekani
kleine school in armoedige wijk zonder subsidie

ELC Pfukani - Namakgale
kleine school in armoedige wijk zonder subsidie

ELC Lekotsi - Selwane
kleine school in armoedige wijk zonder subsidie

ELC Ringetani - Namakgale
Project waarbij een nieuwe schol deels klaar is, moet nog helemaal opgebouwd worden

ELC Mokgadi - Mashishimale
gebouw op orde, maar dat is het dan ook, (te) klein inkomen

ELC Xivono - Humulani
kleine school in armoedige wijk zonder subsidie

 

 

Nieuws