Grote zorgen over derde golf

Grote zorgen over derde golf

21 juli 2021

Zondagavond 4 juli sprak President Cyril Ramaphosa de natie toe. De derde golf heeft Zuid-Afrika in haar greep. Concreet gaat de lockdown terug naar stage 4. Kortom; het land gaat grotendeels weer op slot. Behalve de crèches, die blijven wel open. Dus ook de Bambanani scholen. Een lastig dilemma voor de teachers, want er is geen vaccinatieprogramma voor onderwijzend personeel … 

Dit illustreert precies wat de samenwerking met Zuid-Afrika soms zo lastig maakt, zeker nu dat op afstand moet. De dynamiek in dat land is anders, althans anders dan wij gewend zijn. Op dit moment is nog maar 2,8% van de bevolking gevaccineerd en de voorraad vaccins is minimaal. We zijn daar bezorgd over, zeker nu de nieuwe Delta-variant om zich heen grijpt. Helaas hebben we als Bambanani geen toegang tot vaccins, anders zou dat absoluut een hulpactie geworden zijn.

Vooralsnog staat het eerste volgende bezoek aan Bambanani in Zuid-Afrika gepland voor de tweede week van oktober. We hopen van harte dat deze reis door kan gaan, zodat we ter plekke kunnen zien waar de nood het hoogst is en hoe we het beste kunnen helpen.