Bambanani Noodfonds – Actie!

Bambanani Noodfonds – Actie!

6 juli 2020

Het Bambanani Noodfonds, dat direct na de lockdown in Zuid-Afrika is opgezet, heeft afgelopen maanden al een aantal mooie doelen bereikt. Nu de situatie langer voortduurt en de toekomst nog onzeker is, heeft Bambanani een nieuwe actie voor het noodfonds gestart. En hiervoor hebben we jouw hulp nodig! Hieronder lees je wat Bambanani doet voor een groep van 600 kinderen die in de townships wonen en niet zeker zijn van dagelijks voedsel en hoe jij hieraan kan bijdragen.

Help je mee?

Met de onderwijzeressen op de Bambanani scholen hebben we de meest kwetsbare kinderen in kaart gebracht. Het gaat dan om 572 kinderen, verdeeld over 41 scholen in acht townships. Deze kinderen leven met hun families en zijn niet zeker van voedsel.

Daarom hebben wij als Bambanani grootschalig noodvoedsel ingekocht. Het gaat om een ontbijtpap (maismeel), verrijkt met kunstmatige geproduceerde vitaminen en mineralen. Kinderen krijgen dit voedsel voor vier ochtenden per week aangeboden. Niet alleen een lekker ontbijt, maar ook een ontbijt met alle belangrijke bouwstoffen die een kind nodig heeft. Vier keer per week is niet genoeg om de honger te stillen, maar het bevat wel genoeg essentiële bouwstoffen zodat de kinderen niet ziek worden. Het verzorgen van dit ontbijt heeft niet alleen een korte termijn doel, maar zorgt er tevens voor dat de kinderen later dit jaar niet ondervoed terugkomen op school!

Ouders worden uitgenodigd om samen met hun zoon of dochter het voedsel op school op te halen. We zien op deze manier gelijk hoe het met hem of haar gaat. Iedereen krijgt een voorraad mee voor 12 weken. Op dit moment wordt de 2e ronde uitgeleverd en we denken half augustus nog een 3e ronde nodig te hebben. Zo hopen we deze kinderen gezond weer terug te zien op school, zodra het weer mag.

 

Voor 12 euro geef je 2 kinderen 10 weken lang eten

Hoe kan je doneren?

  1. Ga naar de website https://www.bambanani.org/doneren
  2. Maak € 12,- over onder vermelding van het Bambanani Noodfonds

Hiermee voorzie jij 2 kinderen 10 weken lang van eten. Goed om te weten; Wilde Ganzen helpt Bambanani bij deze actie en bij elke 2 kinderen die wij steunen, schenkt Wilde Ganzen nog eens voor een extra kind voedsel. Eigenlijk help je dus 3 kinderen helpen voor dit geld!


Wilde Ganzen bestrijdt armoede wereldwijd. Jaarlijks steunen zij zo’n 350 projecten. In Nederland stimuleren de stichting projecten van bevlogen Nederlanders verbonden met mensen in armoede. Deze gezamenlijke, kleinschalige projecten steunt Wilde Ganzen met geld, advies, expertise en netwerk. Benieuwd naar het verhaal achter Wilde Ganzen? Bekijk de website

Van elke euro maken zij anderhalve euro. Elk project wordt zorgvuldig door de stichting beoordeeld, waarbij wordt gekeken of het aansluit bij de behoefte van de lokale gemeenschap en of het project duurzaam genoeg is. Een vereiste voor Wilde Ganzen is dat het de diepere oorzaken van armoede moet aanpakken en mensen in de
 buurt vooruit helpt. Is dit het geval, dan geeft Wilde Ganzen 50% premie op het geld dat de Nederlandse stichting hiervoor heeft opgehaald. Zo wordt € 1,- dus € 1,50 waard en nemen zij één derde van het totaal benodigde projectbedrag voor hun rekening. 

 

Namens de kinderen van Bambanani, Baie Dankie!