Bambanani Noodfonds – Update van de actie

Bambanani Noodfonds – Update van de actie

11 augustus 2020

Inmiddels alweer ruim een maand geleden heeft Bambanani een nieuwe actie voor het noodfonds gestart. Een actie waarbij voor 12 euro 2 kinderen 10 weken lang van eten worden voorzien. Na deze maand is het tijd om even kort terug te blikken en een update te delen. Velen particulieren maar ook het bedrijfsleven, de overheid en Wilde Ganzen hebben ruimhartig gedoneerd! Wat is het fijn om jullie enorm steun te ervaren als het om noodvoedsel gaat.

 

De eerste resultaten

De noodfonds actie leverde bijna 15.000 euro op in één maand tijd, hoe mooi is dat?! En mooier nog, een gigantische groep kinderen profiteert op dit moment al van het noodvoedsel.

In een periode waarin Zuid-Afrika door de vermoedelijk hoogste piek van Corona-besmettingen gaat en tegelijkertijd de periode waarin we letterlijk de eerste onderwijzeressen verloren aan deze ziekte voelt het geweldig om ‘onze’ Bambanani kinderen te voorzien van noodvoedsel. De actie loopt nog door. Hoe meer kinderen we kunnen helpen, hoe beter. Maar een ding is zeker; we zijn ontzettend blij met alle resultaten tot nu toe.

 

Heropening van de scholen in Zuid-Afrika

Ondanks de piek die er nu heerst, gaan naar verwachting de scholen wellicht toch eerder open. De overheid wilde de scholen al eerder open. Wij staan er echter nog steeds achter dat we  de opening van de Bambanani scholen hebben vertraagd. Het zou onlogisch zijn om de scholen voor  één week open te openen om ze vervolgens weer vier weken te sluiten in verband met de vakantieperiode.

Momenteel zijn we volop bezig met het sourcen van extra beschermende materialen zoals mondkapjes, desinfectie- en ontsmettingsmiddelen en overalls. Elke school wordt namelijk vóór opening gekeurd door het Social Development op aanwezigheid van deze materialen en mag pas na goedkeuring weer open.

Als er geen geld is voor voedsel, speelt het financiële probleem ook op als het gaat om de andere covid-19 maatregelen waarin voorzien moet worden. Voor de scholen die inmiddels steun vanuit de overheid ontvangen is dit te betalen, maar voor de resterende scholen is dit helaas een groot probleem. Gelukkig zijn de inkomsten uit het Bambanani Noodfonds hoog genoeg om deze kosten wel kunnen dekken. Hierdoor kunnen we met een gerust hart alle Bambanani scholen openen op het moment dat dit weer mag.

 

De noodfonds actie loopt nog!

Ondanks dat er al een mooi bedrag gedoneerd is, loopt de actie nog steeds. Er is nog veel hulp en daarmee geld nodig om de kinderen en scholen te kunnen voorzien van noodvoedsel en/of verplichte materialen. In het kort de actie:

Voor 12 euro geef je 2 kinderen 10 weken lang eten. Hoe kan je doneren?

  1. Ga naar de pagina op deze website https://www.bambanani.org/doneren
  2. Maak € 12,- over onder vermelding van het Bambanani Noodfonds

Hiermee voorzie jij 2 kinderen 10 weken lang van eten. Goed om te weten; Wilde Ganzen helpt Bambanani bij deze actie en bij elke 2 kinderen die wij steunen, schenkt Wilde Ganzen nog eens voor een extra kind voedsel. Eigenlijk help je dus 3 kinderen helpen voor dit geld.

 

Namens de kinderen van Bambanani, Baie Dankie!