Bambanani breidt gehandicaptenzorg uit

Bambanani breidt gehandicaptenzorg uit

15 mei 2019

Naast jonge kinderen zijn verstandelijk gehandicapten een zeer kwetsbare doelgroep in Zuid-Afrika. Omdat zij vaak uit de townships verbannen worden of ‘verstopt’ worden in huis, zorgt Bambanani voor gespecialiseerde dagopvang en onderwijs. We zijn dan ook heel blij dat we deze zorg vanaf vandaag kunnen uitbreiden. Naast het Phurulenke Ability Center in Masishimale, nemen we nu ook het Thabelang disabled center in Namagkale onder onze hoede.

 

Deze dagopvang biedt een liefdevol thuis aan 56 lichamelijk- en geestelijk gehandicapten. Principal Mavis Malongani en haar team doen dat nu nog onder vrij primitieve omstandigheden. Er valt dus veel te winnen! In de eerste plaats is de huidige bebouwing hard aan renovatie en vernieuwing toe. Maar ook de voedsel- en -watervoorziening, het sanitair en de groentetuin vragen aandacht, net als het onderwijs zelf. Daarbij is veel synergie mogelijk met Phurulenke; de teams kunnen volop van elkaar leren. Bambanani heeft daarbij een faciliterende rol.

 

Kortom, veel uitdagingen, maar met de hulp van trouwe ambassadeurs Lili van Rhijn en Wouter de Vries moet het zeker lukken om ook van dit project een succes te maken.