Niet altijd van een leien dakje…

Niet altijd van een leien dakje…

8 april 2018

Als Bambanani doen we mooie, maar vooral goede dingen voor de jongste generatie van Zuid-Afrika. Blij zijn we met alle hulp, het enthousiasme en de waardering van onze funders, vrienden en niet te vergeten de vele Zuid-Afrikanen.

Bambanani communiceert altijd vanuit het positieve, maar wil ook de feiten vermelden. Bij deze een inkijkje in onze struggle die ‘werken met de lokale gemeente Ba-Phalaborwa’ heet. In februari 2017 heeft Bambanani grond gekocht om de Ditebogo school te bouwen. Een perceel van 4.267 m2 werd aangekocht voor 30.000 Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR), ruim 2.000 Euro. Mooie deal zou je denken. Totdat we het tekeningenpakket voor de nieuwbouw indienden, want toen kwam naar boven dat er een tikfoutje gemaakt was. De grond kostte geen 30.000 ZAR maar 130.000…

Na contact met de gemeente en haar wethouders werd besloten de resterende 100.000 ZAR om te zetten in een lening van de gemeente aan de school. Niet mee eens, maar anders geen bouwvergunning. Tenslotte dus toch maar ingestemd en aan de slag met de bouw. Maar nu, april 2018, weigert de gemeente alsnog de lening. En dat terwijl het gebouw al klaar is! De 66 kids zitten dus nog steeds in een bijgebouw van de kerk.

Kortom; er is werk aan de winkel. We gaan ervoor en deze tegenslag geeft alleen maar extra motivatie om dit traject tot een goed einde te brengen. Op 12 april reist Ed Rakhorst naar Zuid-Afrika om later die week een bespreking te hebben met de burgemeester. Wordt vervolgd.